"Masennukseni lähti paranemaan isän kuoleman jälkeen"​​​​​​​
"Isäni alkoholismin takia lapsuudessani oli paljon turvattomuutta, epävarmuutta ja huolta. Kotona oli paljon riitelyä, eikä isä ollut läsnä. Toistin isäni tekemiä virheitä oman poikani kanssa, ja hermostuin lapselle. Pakenin pahaa oloa saunaan ja join aina saunaolutta. Se tuntui tekohetkellä hyvältä, mutta kaduin juomista aina seuraavana päivänä. 
Myöhemmin erosin poikani äidistä, ja menin uudelleen naimisiin. Kärsin uuden suhteen aikana itsetuhoisista ajatuksista. Syytin pahasta olosta työtä, mutta ei se työstä johtunut. En nähnyt ulospääsyä suhteesta, sillä en osannut erota. Vanhempani olivat loppuun asti yhdessä, vaikka heillä oli todella vaikeaa. 
Juttu jatkuu kuvan jälkeen
Itsetuhoiset ajatukseni olivat konkreettisia ja pelottavia. Mietin eri keinoja ja sitä, jäisikö minusta mitään jäljelle, kun lähden tästä maailmasta. Nykyään mietin, miten epäreilua se olisi ollut omaa lastani ja läheisiäni kohtaan. Olisi ollut epäreilua vain lähteä pois ja luovuttaa. Viime syksynä erosimme ex-vaimoni aloitteesta, mutta huomasin nopeasti sen olleen oikea ratkaisu. 
Masennukseni lähti paranemaan isän kuoleman jälkeen. Minulla oli lauantaina syntymäpäivät ja olin edellisenä päivänä mielessäni antanut isälle anteeksi. Sunnuntaina isä nukkui pois taisteltuaan pitkään keuhkoahtaumaa vastaan. En koskaan kertonut isälle, että olin antanut anteeksi. Minulle tuli kuitenkin olo, että anteeksiantoni ansiosta hän oli valmis lähtemään tästä maailmasta. 
Masennus ei ole vain sitä, että syödään lääkkeitä ja odotetaan kuolemaa. Se on hoidettavissa. Itse kävin terapiassa, ja myös uskon voima on auttanut minua. Apu täytyy ottaa vastaan, ja sille täytyy olla avoin. Pitää pysähtyä ja tutustua itseensä, sillä masennuksen syyt voivat olla todella syvällä."
Back to Top