Tietoa projektista
Masennus koskettaa suurta osaa suomalaisista ja Suomi on Euroopan mielenterveystilastojen kärjessä.  Se iloinen naapuri, jolla on ihanan oloinen perhe tai se ystävä, joka on aina aktiivisesti mukana kaikessa voi salaa kokea masennusta. 
Kasvot masennukselle on valokuvaprojekti ihmisistä, jotka ovat kokeneet masennusta elämänsä aikana. Osa projektiin osallistuneista kamppaili masennuksen kanssa projektiin osallistumisen aikana, osa taas koki olevansa jo parantuneita, mutta masennus on ollut osana heidän elämäänsä jossain vaiheessa vuosien varrella.  
Projektin tarkoitus on näyttää, että masentunut ihminen on enemmän kuin masennuksensa. Halusin tavata ihmisiä ja kuulla heidän tarinansa, juuri heidän versionsa masennuksesta. Masennus näkyy yhteiskunnassa yksipuolisena, vaikka sillä on monta muotoa. Halusin antaa äänen heille, jotka uskaltautuivat kertomaan tarinansa omilla kasvoillaan ja näyttää, että masennus ei näy ihmisistä aina päälle päin. Kuvissa näkyy aivan tavallisia ihmisiä tekemässä arkisia asioita. 
Projektiin osallistui lopulta kuusi rohkeaa ihmistä. Kaikilla heillä on oma erilainen tarinansa. Toivottavasti heidän tarinansa inspiroivat ja näyttävät, miten monenlaista elämää masennuksen kanssa voi elää. 

Janna Nousiainen​​​​​​​
Olen aina ollut kiinnostunut kuvista ja valokuvaus on ollut osa elämääni jo useita vuosia. Opiskelen journalismia Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa ja tämä projekti on osa lopputyötäni. 
Kipinä valokuvausharrastukseen heräsi jo lapsena. Pienenä mummuni taltioi aina kaiken valokuviin, oli kyseessä sitten illallinen perheen kesken tai lastenlasten leivontahetki keittiössä. Hänellä oli aina filmikamera valmiina tallentamaan meille tärkeitä hetkiä. Luulen, että tästä oma kiinnostukseni valokuvaukseen syttyi. Halusin myös ruveta taltioimaan erilaisia hetkiä kuviin. Aluksi valokuvasin lähinnä muotokuvia eläimistä ja ihmisistä. Viimeisten vuosien aikana olen kuitenkin kiinnostunut erityisesti dokumentaarisesta kuvasta. 
Jokaisella ihmisellä on tarina ja nämä tarinat kiinnostavat minua. Haluan kuvillani tuoda ilmi asioita, jotka muuten saattaisivat jäädä ihmisiltä näkemättä. Tästä ajatuksesta myös tämä projekti sai alkunsa. Masennus on aiheena tärkeä ja sen huomaa myös siitä, että projekti on saanut paljon kiitosta ihmisiltä, joiden elämää masennus on koskettanut. 
Yhteydenotto
Lähetä
Kiitos viestistäsi!
Back to Top